Szállítmányozással foglalkozik? Akkor nyilván Ön is tisztában van vele, hogy minden egyes autójában kötelező a tachográf beszerelése és folyamatos üzemeltetése. Ahhoz azonban, hogy a rajta található információk egy esetleges üzemzavar miatt ne vesszenek kárba, és ez által súlyos büntetéseket kelljen kockáztatnia, szüksége van a rendszeres tachográf adatmentésre.

A szállítmányozás – különösen a nemzetközi, nagy távolságokat áthidaló szállítmányozás – komoly terhet ró a sofőrökre mind mentálisan, mind fizikailag, amit csakis rendszeres pihenéssel lehet kiküszöbölni. Ennek betartása nem csupán biztonsági előírás, de törvényi kötelezettség is! A tachográf a pihenőidők betartását hivatott ellenőrizni, a tachográf adatmentés pedig az adatok mentését és ellenőrzését teszi lehetővé.

Fontos, hogy a tachográf adatainak mentése nem a sofőrök feletti totális kontrollt szolgálja, hanem a biztonságot. Elsősorban természetesen a munkaadóét, a járműparkét és a szállítmányét, de a sofőrök mentális és testi egészségét is szavatolja, ha kizárólag az elvárt időszakokban vezetnek. Ha ez mégsem így történik, vagy a tachográf adatmentés nem történik meg az előírások szerint, a sofőr az állását kockáztatja, a munkaadója pedig egy kiadós bírságra számíthat.

Európai Uniós jogszabály mondja ki, hogy szükség van a tachográf adatainak mentésére és tárolására. A tachográf adatmentés hitelesen aláírt mentési folyamat, amely során elengedhetetlen a megfelelő szerverkapacitás, egy speciális program és egy olvasó készülék is. Cégünkre, a Kunstár és Társa Bt.-re Ön is rábízhatja ezt a feladatot, és amennyiben szükséges, a tachográfok szervizelését is vállaljuk, sőt, akár új készülékeket is beszerezhet tőlünk. A www.kunstartachograf.hu címen elérhető weboldalunkon további információhoz juthat a tachográf adatmentésről és egyéb tevékenységeinkről.

Ha felkeltettük az érdeklődését a tachográf adatmentés iránt, és kérdése lenne, vegye fel velünk a kapcsolatot a 06-30-458-1185-ös telefonszámunkon, vagy írjon nekünk üzenetet a kunstarbt@globonet.hu e-mail címünkre!