Amikor a költöztetés napja már ki van tűzve, elérkezik az ideje annak, hogy a gyakorlati megvalósításon is elkezdjen gondolkodni az ember, még akkor is, ha nincs szó nagy távolságról, csak Budapesten belül költözik valaki. Egy jó költöztető céggel biztosra vehető, hogy a pakolás és a szállítás gondtalan lesz, és még a váratlan problémák is könnyen orvosolhatóak. Ez megnyugvással tölti el a költözőket, ám nem mondható el ugyanez háziállataikról, amiket igencsak megviselhet a költöztetés folyamata és a változás.

Amikor a napi rutin kiszámíthatósága elveszni látszik, az ismerős helyet idegen környezetre kell cserélnie a macskáknak és kutyáknak, az komoly mentális terhet jelent számukra. Annak tehát, aki háziállattal költözik, kedvencére is gondolnia kell, és érdemes betartania néhány egyszerű szabályt, hogy megkönnyítse a helyzetet az állatnak és saját magának egyaránt. Nézzük meg egy kicsit bővebben, hogyan érdemes készülni a költöztetés napjára, és hogyan lehet könnyen az új környezethez szoktatni a kutyákat és a macskákat!

Mindkét állat esetében elmondható, hogy a legjobb megoldás egy nyugodt, ajtóval csukható helyiségbe zárni a csomagolás, pakolás idejére. Az alomtálcát, etető és itató tálkát, játékokat a lehető legkésőbb ajánlott becsomagolni, hiszen az ismerős tárgyak és szagok biztonságot nyújtanak az állatoknak. Az etetés, kutyák esetében a sétáltatás megszokott időpontját ilyenkor sem ajánlott megváltoztatni, ugyanis ez szintén megnyugtatja az állatokat. Érdemes nagy gondot fordítani a szállítóeszköz kiválasztására, amit a hátsó ülésen célszerű elhelyezni, lehetőleg úgy, hogy valaki üljön az állat mellett, aki a hangjával meg tudja nyugtatni. Amikor a költöztetés folyamata a végéhez ért, a legfontosabb feladat az ismerős környezet megteremtése, olyan tárgyakkal, amiken érzi az állat a saját szagát, illetve a gazdi közelségét. Az új helyen is fontos a rendszeresség, ha a szokások változatlanok maradnak, az már egy biztos pontot jelent a kutyának, macskának is. A legjobb, ha az állat fokozatosan ismeri meg az új birodalmát, ám a kert felfedezésekor tanácsos szemmel tartani, és nem szabad megfeledkezni a nevet, elérhetőségeket jelző bilétáról!

Ha Ön még nem találta meg azt a csapatot, akikkel a költöztetés valóban strasszmentes lehet, bátran forduljon hozzánk! Mi pontosan tudjuk, hogy háziállattal nem könnyű ez a folyamat, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a költöztetés Budapesten ne okozzon semmilyen bonyodalmat! A www.profinkoltoztetunk.hu weboldalon bővebben tájékozódhat szolgáltatásunkról, árajánlatért és időpont egyeztetésért pedig keressen minket bizalommal a +36-20-943-8440-es telefonszámon vagy az info@profinkoltoztetunk.hu e-mail címen!