A koronavírus járvány életünk minden területére hatással van, így rengeteg szokásunkon kell változtatnunk, hogy alkalmazkodjunk a jelenlegi helyzethez. Sok munkahelyen vezették be a home office-t, de már egyre több irodában kezd újra beindulni az élet, és a munkavállalók visszatérnek megszokott helyükre. Ám a járvány továbbra is bármikor felbukkanhat, ezért mindent meg kell tennünk annak érdekében, hogy elkerüljük a fertőzést. Milyen lépéseket tehetünk munkaadóként azért, hogy kollégáinknak ideális környezetet teremtsünk az irodában ebben a rendhagyó helyzetben is?

A legnagyobb veszélyforrást a közösen használt eszközök jelentik, melynek a konyha a legfőbb tere. Az irodában töltött idő alatt sokféle eszközre van szüksége a munkavállalóknak, és az egymás után használt tányérok, evőeszközök, poharak és bögrék mind teret adhatnak a vírus terjedésének. A kézenfekvő megoldás, ha minden munkavállaló saját felszerelést kap a konyhai tevékenységekhez. Ha az étel egy praktikus uzsonnásdobozba kerül, és elfogyasztásához mindenki a saját, egyszemélyes evőeszközkészletét használja, az étkezések máris teljesen biztonságossá válnak. A napközben elfogyasztott folyadék kerüljön mindig saját pohárba vagy kulacsba, míg a teázáshoz és kávézáshoz nagyszerű megoldást nyújtanak a thermobögrék, valamint a termoszok. Természetesen csak akkor tartható fenn az ideális állapot az irodában, ha valamennyi munkavállaló betartja az előírásokat, de néhány egyszerű eszköz használatával máris sokat tehet az iroda biztonságáért!

Mindenki érdeke, hogy továbbra is figyeljünk magunkra és egymásra, tartsuk be a social distancing alapelvét: ne használjunk közös dolgokat! Ha Ön is szeretne mindent megtenni az iroda biztonságáért és munkavállalói egészségéért, ismerje meg cégünk, a Duál Reklámstúdió és Kereskedelmi Kft. ajánlatait! Látogasson el www.dualreklam.hu weboldalunkra, és tekintse meg termékeinket a főoldalon elérhető katalógusokban! Felmerülő kérdéseit tegye fel bátran a +36-1-410-2672-es telefonszámon vagy a dual@dualreklam.hu e-mail címen keresztül!