bojler az elmúlt évtizedekben nélkülözhetetlen berendezéssé vált, ugyanis a legtöbb háztartásban ez gondoskodik a szükséges mennyiségű melegvíz előállításáról. A berendezés tehát lényegében egy korszerű vízmelegítő, ami egyben tárolni is képes a felmelegített vizet. Abban az esetben, ha a bojler cserére szorul, sokféle szempontot érdemes figyelembe venni, és mindenképpen tanácsos alaposan megfontolni a döntést, hiszen a berendezés jó esetben évtizedeken át lesz használatban. Mire ajánlott figyelni a vásárlásnál?

Manapság már a dizájn tekintetében is vannak eltérések egy-egy berendezés között, ám természetesen a vízmelegítő kiválasztásának legfontosabb szempontja az űrtartalom és az energiatakarékosság. Ezzel kapcsolatban abból az alapszabályból érdemes kiindulni, hogy egy ember nagyjából 50 liter vizet használ el egy nap alatt, ugyanakkor fontos tudni, hogy ebben minden bennevan, a fürdéstől a mosogatáson át az ivóvíz fogyasztásig. Általánosságban elmondható, hogy két főnek egy 80 literes, míg egy négy fős családnak 120 literes bojler ajánlott.

Amennyiben optimális hőfokon van tartva a víz, az azzal jár, hogy kevesebb melegvizet lehet előállítani, mértékletes használat mellett azonban ez így is elegendő. Ilyen formában a legtakarékosabb a bojler használata, továbbá ez a módja annak is, hogy el lehessen kerülni a vízkövesedést, ami csökkenti a vízmelegítő hatékonyságát. Érdemes megjegyezni, hogy az energiahatékonyságot az is befolyásolja, hogy hol kap helyet a berendezés, ugyanis minél közelebb van a felhasználás helyéhez, annál nagyobb hatásfokra lehet számítani.

Bojler vásárlás előtt áll? Szeretne megbízható berendezések kínálatából válogatni? Az Őrike és Társa Kft. webáruházában biztosan megtalálja azt a modellt, ami hosszú távon hasznos társ lesz a melegvíz előállításban! Nézzen körül a www.kisker.orike.hu weboldalon, amennyiben pedig kérdése lenne a kiszemelt berendezéssel kapcsolatban, bátran forduljon hozzánk a +36-1-297-5934-es telefonszámon vagy a kisker@orike.hu e-mail címen!