Online pénztárgépet régen nem minden üzlettulajdonosnak kellett használnia, aztán 2017. január elsejétől jött a váratlan változás, és jelentősen bővült az érintettek köre. Ekkor be kellett szerezni a szabványos gépeket, az átállás nem mindenhol volt egyszerű, ráadásul többletköltséget is okozott. Szép lassan mindenki hozzászokott az újdonsághoz, újra zökkenőmentessé váltak a vállalkozások mindennapjai.

Ám egy friss jelenség most újra felborzolta mindenki kedélyét, ugyanis rengetegen tapasztalták országszerte, hogy az online pénztárgépük a legújabb szoftverfrissítés után tönkrement. A helyzetet nem könnyíti meg, hogy az online pénztárgépek szervizelése gyakran hosszabb időt vesz igénybe, és további költségekkel jár. Azóta fény derült a jelenség kiváltó okára, a hiba a gépben keresendő, azon belül is az SD kártyában, annak elhasználódásában.

Pereszlényi Árpád részletes leírást adott a probléma műszaki okairól, és annak orvoslási lehetőségeiről, melyben elmondja, hogy az SD kártyák elhasználódásának ideje nem volt előre váltható Magyarországon, ám mára igen nagy kihívás elé állítja a kereskedőket. Azoknak az érintetteknek, akik a kezdeti időszakban vásároltak online pénztárgépet, sajnos számítaniuk kell rá, hogy a közeljövőben tönkre fog menni a készülékbe szerelt SD kártyájuk, és azt csak igen magas áron tudják kicseréltetni. Ma már egy 2016-os rendeletmódosítás alapján, szerencsére lehetőség van eMMC memóriamodul felhasználásával készült online pénztárgépek használatára is, amik sokkal jobban bírják a folyamatos igénybevételt.

A témával foglalkozó teljes cikket, és a nyilatkozatot itt olvashatja el: https://www.nyugat.hu/tartalom/cikk/szakerto_valaszol_miert_hibasodnak_meg_az_online

Cégünk, a Cas-Tech-Trade Kft. kínálatában megtalálja az új típusú, eMMC kártyával felszerelt online pénztárgépeket, ha lecserélné régi típusú készülékét! Bővebb információkat honlapunkon talál, amit a www.penztargepszerviz.hu címen érhet el. Tájékozódjon weboldalunkon, kérdés esetén pedig hívjon minket bizalommal a 06-1-330-5072-es telefonszámunkon vagy írjon nekünk a sales@cttservice.hu e-mail címünkre!