Manapság már igen sokféle biztosítás létezik, magánéletünk és karrierünk tekintetében is rengeteg lehetőségünk van, hogy bármilyen területen, ahol szeretnénk, legyen egy biztos hátterünk. A szakmai felelősségbiztosításnak is többféle változata létezik, vannak olyan munkakörök, melyekben kötelező, és igen sok területen önkéntes, de erősen ajánlott szerződést kötni egy biztosítóval. Az építőipar területe igen szerteágazó ilyen szempontból. Nézzük, mit érdemes tudni az e-naplós kötelező felelősségbiztosításról!

Az engedélyköteles eljárásokra önkéntes a felelősségbiztosítás, azonban az e-naplós kötelező felelősségbiztosítás érvényben van minden, vonatkozó kormányrendelet hatálya alá tartozó tervezői megbízásra. Az építtetővel közvetlenül szerződő építészmérnöknek, valamint ugyanilyen esetben a szakági tervezőnek is kötelező a biztosítás megkötése. A szerződéskötés 2017 január elsejétől vált kötelezővé a meghatározott esetekben, ám fontos újdonságot vezettek be e-naplós kötelező felelősségbiztosítással kapcsolatban, melyről minden érintettnek érdemes tájékozódnia!

Az e-naplós kötelező felelősségbiztosításban érintett tervezőknek mostantól célszerű az éves gyakoriságú díjfizetést választani, ugyanis amennyiben díj nemfizetés vagy rendes felmondás miatt megszűnik a szerződés, aminek a kötvényszámát korábban e-naplóba feltöltötték, a biztosító erről értesíti az illetékes építésügyi hatóságot. Az érvényben lévő e-napló díjrendezettségét tehát rendszeresen figyelemmel kellene kísérni, aminél sokkal kényelmesebb megoldást nyújt az éves díjfizetés, amihez a biztosítók rendszerint kedvezményt is adnak.

Ön is érintett az e-naplós kötelező felelősségbiztosításban? Amennyiben szeretné megismerni, milyen lehetőségei vannak, cégünk, a Hungarorisk Kft. szakértői rendelkezésére állnak a szerződéskötésben, valamint a szerződések díjrendezettségének nyomonkövetésében is! A részletekért látogasson el www.mernokbiztositas.hu weboldalunkra, és ha kérdése van az e-naplós kötelező felelősségbiztosítással kapcsolatban, forduljon hozzánk bizalommal a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen vagy a +36-1-454-0308-as telefonszámon!