Tolmácsolásra lenne szüksége, de bizonytalan, hogy melyik technika lenne a leginkább megfelelő az adott eseményre? A pódiumtolmácsolás minden bizonnyal Önnek is ismerős, de nézzük meg egy kicsit részletesebben, hogy miről is van szó és mikor érdemes ezt a technikát választani!

Manapság már nem ritka, hogy egy-egy rendezvényre külföldről is érkeznek előadók, ebben az esetben pedig a szervezőknek mindenképpen gondoskodni kell a tolmácsolásról. Ám mivel többféle technika is létezik, tisztában kell lenni azzal, hogy az adott helyzetben pontosan melyik lesz megfelelő, hiszen ez alapján lehet szakembert keresni vagy épp tolmácsberendezést bérelni. Elsősorban az adott idegen nyelvet beszélők arányát, valamint a rendelkezésre álló időt kell alapul venni ilyenkor. Abban az esetben, ha a résztvevők többsége nem ért azon a nyelven, amin az előadás el fog hangzani, és bőven van idő a tolmácsolásra, a pódiumtolmácsolás jelenti a legjobb választást.

A konszekutív, vagyis a követő tolmácsolásnak egy gyakran alkalmazott típusa a pódiumtolmácsolás. A pódiumtolmácsolás a gyakorlatban úgy néz ki, hogy a tolmács az előadó mellett áll a színpadon, és amint lezárul egy-egy gondolat, azonnal fordítja az elhangzottakat a közönségnek. Ezzel a pódiumtolmácsolás már önmagában dupla hosszúságúra nyújtja az előadás idejét, ám fontos tudni, hogy például angol-magyar fordítás esetén 130%-kal hosszabb a magyar változat, mint az eredeti angol. Ennek ellenére a pódiumtolmácsolásra fordított plusz idő kifejezetten megéri, mert a tapasztalatok szerint ez képes egyfajta szellemi egységet teremteni.

Ha szeretne többet megtudni a tolmácsolás lehetőségeiről, tolmácsberendezést bérelne, szakmailag felkészült csapatunk rendelkezésére áll! A www.tolmacsgep.com weboldalon részletesen tájékozódhat arról, hogy milyen esetekben tudunk segíteni Önnek, ha pedig szüksége van a szolgáltatásunkra, esetleg kérdése lenne, várjuk megkeresését. Hívja a +36-30-987-1634-es telefonszámot vagy írjon üzenetet honlapunkon keresztül!